Ieņēmumu un izdevumu plūsmas ietekme uz budžeta vadību pašvaldībās Latvijā - Tkačuka, Karīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “Ieņēmumu un izdevumu plūsmas ietekme uz budžeta vadību pašvaldībās Latvijā”. Pētījuma ir trīs problēmas: 1) ieņēmumu un izdevumu ietekme uz budžeta vadību 2) ieņēmumu un izdevumu cikliskums un 3) pašvaldību budžetu deficīts. Darba mērķi un uzdevumi: atbildēt uz izpētes jautājumiem, balstoties empīriskajā un teorētiskajā bāzēs. Teorētisko bāzi veido akadēmiskā literatūra un pētījumi, turklāt empīriskā bāze sastāv no sekundāro datu analīzes un intervijas. Pētījuma gaitā paliek skaidrs, ka pašvaldības nestrādā ar budžetu deficītu, ieņēmumu un izdevumu plūsmai ir pilnīgi dabīga ietekme uz budžeta vadību, un pašvaldību budžetu ieņēmumu un izdevumu cikliskumam ir izskaidrojami iemesli. Atslēgvārdi: pašvaldības, Latvija, ieņēmumu un izdevumu plūsma, budžeta vadība.

This bachelor thesis topic is “Impact of revenues’ and expenditures’ flow on local budget management in Latvia”. Research has three problems: 1) impact of expenditures’ and revenues’ flow on budgeting 2) cyclic character of expenditures and revenues and 3) local budget deficit. The goals and tasks: to answer the key questions by basing it on empirical and theoretical basis. Academic literature and research, as well as laws are forming the theoretical base, while the empirical base is formed by an interview and analysis of secondary data. During the research, it becomes clear, that local government does not work with a budget deficit, that expenditures’ and revenues’ flow has completely natural impact on budgeting, and the cyclic character of expenditures and revenues has its reasons. Keywords: local government, municipalities, Latvia, revenues’ and expenditures’ flow, budgeting.
Impact of revenues' and expenditures' flow on local budget management in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)