Latvijas sporta organizāciju apvienības darbība un nozīme sporta attīstībā Latvijā (1922-1936) - Griškena, Laima (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt Latvijas centrālās sporta organizācijas darbību un nozīmi sporta attīstībā Latvijā no 1922. līdz 1936. gadam. Apvienības darbība līdz šim visvairāk saistīta ar Latvijas Olimpisko komiteju un olimpiskajām spēlēm. Taču apvienības mērķis bija apvienot Latvijas sporta organizācijas un veidot vienotu Latvijas sporta politiku. Lai to sasniegtu apvienība piesaistīja un sadalīja finansējumu, rīkoja dažāda veida sacensības un sarīkojumus, veicināja sporta izglītības un infrastruktūras attīstību, kā arī veicināja Latvijas sportistu dalību starptautiskās sacīkstēs. Darbā liela uzmanība pievērsta problēmām ar kurām apvienība regulāri saskārās, lai sasniegtu savus mērķus, no tām lielākā problēma bija regulāra un pietiekama finansējuma trūkums.

The aim of the Master’s thesis is to research activities and importance of Association of Latvian Sports Organizations investment to sports development in Latvia from 1922 till 1936. Associations activities so far mostly associated with Latvian Olympic committee and Olympic games. But the aim of association was to unite Latvian sport organizations and to make common Latvia’s sports policy. In order to do that association attracted and allocated funding, organized different types of competitions and events, promoted physical education and infrastructure development, as well as contributed to the Latvian sportsmen participation in international competitions. Special attention paid to the problems with which the association regularly faced, to achieve their goals, of which the biggest problem was the lack of regular and adequate funding.
Activities and importance of Association of Latvian Sports Organizations investment to sports development in Latvia (1922-1936)
Keywords: Vēsture; Biedrība; Sacīkstes; Olimpiskā komiteja; Sports