SIA "Tukuma nami" debitoru parādu ietekme uz uzņēmuma finanšu rezultātu - Kantsone, Liene (Latvijas Universitāte, 2018)
Viens no būtiskiem uzņēmējdarbības aspektiem ir gūt peļņu. Debitoru parādu savlaicīga iekasēšana ir uzņēmumu neatņemama sastāvdaļa peļņas gūšanā. Darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskām atziņām un praktisko uzņēmuma materiālu pamata izpētīt SIA „Tukuma nami” debitoru parādu ietekmi uz uzņēmuma finanšu rezultātu un izstrādāt priekšlikumus debitoru parādu politikas pilnveidošanai. Darbā pētīta debitoru parādu vadīšanu uzņēmumā, Latvijas normatīvo aktu prasības, analizēta debitoru parādu ietekme uz likviditāti un rentabilitāti, apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi debitoru politikas pilnveidošanai. Pētījuma rezultāti parāda nepilnības debitoru parādu vadīšanā. Izmantotas vispārpieņemtās ekonomiskās analīzes metodes. Pētījuma periods ir no 2014. – 2016. gadam. Diplomdarbā veiktā analīze pamatojas uz LR likumdošanas aktu prasībām, zinātnisko literatūru un citiem materiāliem.

One of the most substantial aspects of business activity is gaining profit. Timely collection of debtors’ debts is an integral part of derivation of profit. Aim of the Diploma Paper is to study the impact of LLC “Tukuma nami” debtors’ debts on the financial results of the company and to develop suggestions for improvement of the debtor management policy on basis of theoretical verity and practical analysis of the company materials. The Diploma Paper studies management of debtors’ debts in the company, requirements of the laws and regulations of the Republic of Latvia, analyses the impact of debtors’ debts on liquidity and profitability, summarises conclusions and draws up suggestions for improvement of the debtor management policy. Results of the study show deficiencies of the debtors’ debt management. The author has used generally accepted methods of economic analysis. Study period is from 2014 to 2016. The analysis of the present Diploma Paper is based on requirements of the laws and regulations of the Republic of Latvia, scientific publications and other materials.
LLC "Tukuma nami" receivables impact on the company's financial results
Keywords: Ekonomika; debitori; analīze; likviditāte; rentabilitāte