Personāla vadīšanas funkciju pilnveidošanas iespējas SIA „Trikotāžas izstrādājumi” - Vasiļjeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba temats ir „Personāla vadīšanas funkciju pilnveidošanas iespējas SIA „Trikotāžas izstrādājumi” ”. Darba pamatā ir personāla vadīšanas funkciju – plānošana, meklēšana, atlase, adaptācija, novērtēšana, atalgošana, motivēšana, attīstīšana teorētiskais raksturojums un šo funkciju izpildes efektivitātes izpēte ražošanas uzņēmumā. Darbā tiek apskatīti arī tādi jautājumi kā patīkamu darba apstākļu, efektīvas komunikācijas un labvēlīga psiholoģiskā klimata nodrošināšana uzņēmumā. Šie rādītāji raksturo darbinieku apmierinātību ar darbu, tāpēc tiem ir būtiska nozīme darbā ar personālu. Tiek apskatīta arī vadītāja un personāla speciālista loma personāla vadīšanas procesā. Darba mērķis ir, balstoties uz teorētiskiem atzinumiem un pastāvošās situācijas izpēti uzņēmumā, rast problēmas risinājumus personāla piesaistīšanai un noturēšanai uzņēmumā. Darba apjoms ir 60 lpp, tajā iekļautas 3 nodaļas - tēmas teorētiskais izklāsts, pētāmā uzņēmuma īss raksturojums un personāla vadīšanas funkciju izpēte uzņēmumā, kā arī secinājumi un priekšlikumi. Darbs satur 12 grafiskus attēlus un 2 pielikumus.

A theme of a Bachelor work is „The possibility of improvement of personnel conduct functions in the Ltd. „ Trikotāžas izstrādājumi’’ ’’. There are a personnel conduct functions’- planning, search, selection, adaptation, estimation, reward, motivation, development theoretical description and the efficiency research of the implementation of these functions in a production enterprise.There are also examined such questions as providing a pleasant work circumstances, effective communication and well – disposed psychological climate in an enterprize. These indexes characterize contentment of workers with job, therefore there is a substantial value of them in work with a personnel. There is examined the role of manager and a specialist of personnel in a personnel conduct process. The aim of this work is, basing on theoretical conclusions and survey of an existing situation in an enterprize, to find the problem’s of personnel attraction and realization in an enterprize solution. A volume of this work is 60 pages, there are 3 chapters included – the theoretical exposition of the theme, short description of the enterprize and the survey of a personnel conduct functions, and also conclusions and suggestions. Work contains 12 grafic images and 2 appendixes.
THE POSSIBILITY OF IMPROVEMENT OF PERSONNEL CONDUCT FUNCTIONS IN THE LTD. "TRIKOTĀŽAS IZSTRĀDĀJUMI"
Keywords: Vadībzinātne