Pierīgas iedzīvotāju svārstmigrācija: Ķekavas piemērs - Budrēviča, Anete (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Pierīgas iedzīvotāju svārstmigrācija: Ķekavas piemērs” darba mērķis ir raksturot Ķekavas iedzīvotāju ikdienas mobilitātes paradumus braucieniem uz Rīgu. Apkopojot 180 anketu rezultātus un literatūras studijas teorētisko analīzi autore ir izveidojusi četras galvenās nodaļas. Literatūras apskatā tiek apskatītas galvenās mobilitātes formas, procesi un faktori. Nākošajā nodaļā ir apskatīta apdzīvojuma attīstība Pierīgas reģionā, pēdējo gadu laikā, tās virzieni un gaita. Galvenā uzmanība darbā tiek vērsta uz Ķekavas iedzīvotāju ikdienas svārstmigrācijas braucieniem, to regularitāti, mērķi, kā arī transporta veidu. Iepriekš veiktajos pētījumos pierādīts, ka visnozīmīgākā svārstmigrantu plūsma ir starp Pierīgu un Rīgu, jo vairāk nekā 70% no Pierīgas iedzīvotājiem dodas strādāt uz Rīgu.

Bachelor work „Pieriga population commuting: Kekava example” goal is to describe Kekava population everyday migration to Riga habits. By summarizing the results of 180 questionnaires and analysis of theoretical literature, the author has established four main chapters. Literature review examines main mobility forms, processes and factors. Next chapter examines development of population in last couple of years in Pieriga region, its directions and movement. Main focus of the work is focused on Kekava population daily commuting trips, regularity, aims and modes of transport used in this process. As is well known the greatest flows of commuters are between Pieriga region and Riga, because more than 70% of Pieriga population works in Riga. The results of survey shows that the 68% of the citizens of Kekava as their daily
Pieriga population commuting: Kekava example
Keywords: Ģeogrāfija