Āzijas vērtību nozīme Austrumāzijas demokrātijā uz Japānas, Dienvidkorejas un Taizemes piemēra - Murašova, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba tēmas nosaukums ir “Āzijas vērtību nozīme Austrumāzijas demokrātijā uz Japānas, Dienvidkorejas un Taizemes piemēra”. Šis darbs iekļauj pētījumu par Āzijas vērtību nozīmi Austrumāzijas demokrātijā. Pētījumā tiek sniegta atbilde, vai Āzijas vērtības ir pretrunā ar demokrātiju, salīdzinot šīs vērtības ar universālajām vērtībām. Tiek salīdzināts Japānas demokrātijas modelis ar Dienvidkorejas un Taizemes demokrātijas modeļiem, un sniegta atbilde, vai Japāna ir vienīgā Austrumāzijas demokrātiskā valsts, kurā demokrātijas iezīmes parādījās vēl pirms saskarsmes ar Rietumiem. Maģistra darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām un 2 apakšnodaļām, rezultātiem, secinājumiem un pielikumiem. Darbā izmantotā pētījuma metode: kvalitatīvā metode.

The title of Master’s thesis is “Significance of Asian values in East Asian Democracy on examples of Japan, South Korea and Thailand”. This paper consists of a research about significance of Asian values in East Asian democracy. This research paper analyses and evaluates if Asian values are inconsistent with democracy, comparing these values with universal values. Japanese model of democracy is compared with South Korean and Thailand models of democracy, to evaluate if Japan is the only democracy in East Asia, where features of democracy appeared before interaction with the West. Master thesis consists of introduction, 4 chapters and 2 subchapters, results, conclusions and annexes. Study method used: qualitative method.
Significance of Asian values in East Asian democracy on examples of Japan, South Korea and Thailand
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Āzijas vērtības; universālās vērtības; demokrātija; konfūcisms