Android mobilo telefonu drošība un tās palielināšanas iespējas - Koņkovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2015)
Kā vispopulārākā mobilā operētājsistēma Android ir lietotāju, izstrādātāju un datorlaužu kopienas ciešā uzmanībā. Kā katrai operētājsistēmai, Android platformai ir problēmas un drošības ievainojamības. Popularitātes un izplatības dēļ Android cieš no uzbrukumiem vairāk, nekā tā konkurenti iOS un Windows Phone. Darbā ir apskatīti operētājsistēmas Android drošības mehānismi un dažu drošības problēmu risinājuma metodes, lai noskaidrotu Android visievainotākās vietas un ir doti ieteikumi, kā ir iespējams uzlabot drošību. Tika analizēti vairāki avoti un operētājsistēmas izstrādātāju darbība. Pamatojoties uz rezultātiem, tika formulēti iespējami Android drošības uzlabojumi.

As the most popular mobile operating system, Android is in close attention of the user, developer and hacker community. As any other operating system, Android has problems and security vulnerabilities. Because of popularity and prevalence Android suffers from attacks even more than its competitors iOS and Windows Phone. In the thesis Android operating system security mechanisms and solutions of several security problems are reviewed to determine Android most vulnerable spots and to give some advices on security improvement. Many sources and actions of operating system developers were analyzed. Based on the results, possibilities of Android security improvement are formulated.
Android Mobile Phones Safety and Possibilities of its improvement
Keywords: Datorzinātne; Android; drošība; ievainojamība; uzlabojums