Dažādu informācijas sistēmu savstarpējā savienojamība. Microsoft Biztalk Server - Cīrulis, Andis (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā aplūkota sistēmu integrācijas teorija un prakse – sākot no divu neatkarīgu sistēmu savienošanas nozares attīstības pirmsākumos un beidzot ar sarežģītiem integrācijas risinājumiem, kas ietver sevī paplašināšanās iespējas un biznesa procesu kontroli. Darba mērķis ir noskaidrot, kā šie risinājumi attīstījušies un darbojas reālās dzīves situācijās. Praktiskajā daļā izstrādāti, analizēti un savstarpēji salīdzināti divi risinājumi, viens no kuriem ir lielā uzņēmumā funkcionējoša sistēma, savukārt otrs – vairāk teorētisks modelis, kas palīdz izdarīt secinājumus par sistēmu integrācijas attīstību un tendencēm.

A bachelor paper covers theory and practice of system integrations – starting with simple connection between two different systems and ending with complex integration solutions, which have scaling ability and business process management. The aim of paper is to find out how these solutions have progressed across the time and to see how they work in enterprise environments. Practical part covers implementation, analyze and comparison of two independent software solutions. One of them is operating integration solution in large enterprise, second is more theoretical model, which helps to understand tendencies and development of system integrations software.
Integration of different information systems. Microsoft Biztalk Server
Keywords: Datorzinātne