Gada koka 2020 – Eiropas dižskābarža – herbārijs - Kuzņecova, Kristīne (My University, 2020)
Latvijas Dendrologu biedrība (LDB) par 2020. gada koku izvēlējās Eiropas dižskābardi Fagus sylvatica L. Latvijas Universitātes Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekciju herbārijā glabājas arī šīs sugas pārstāvju herbārijs - žāvēti un presēti zariņi ar lapām. Rakstā ir Eiropas dižskābarža sugas apraksts un 5 attēli no LU Muzeja herbārija, ar informāciju par to ievākšanas vietām un laikiem.

The Latvian Society of Dendrologists chose European beeche Fagus sylvatica L. as a Latvia Tree of the Year 2020. The article contains a description of the European beech species and 5 images from the herbarium of the University of Latvia Museum, with information about the places and times of their collection.
Herbarium of European beech - Latvia Tree of the Year 2020
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology::Organism biology::Plant physiology; Eiropas dižskābardis; Fagus sylvatica L.; European beech; herbārijs; herbarium; 2020. gada koks; Vispārējais herbārijs; Herbarium Generale