Automātiska tīmekļa vietņu stila ģenerēšana - Ozoliņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2017)
Individuālas tīmekļa vietnes izstrāde ir sarežģīts process, kam nepieciešams daudz resursu, laika un specifisku zināšanu, taču internetā pieejamie rīki ne vienmēr spēj nodrošināt unikālu, vajadzībām atbilstošu risinājumu. Lai samazinātu nepieciešamos resursus un izstrādes laiku, tiek piedāvāta sistēma, kura tīmekļa vietnes stilu ģenerē, par pamatu izmantojot šīs vietnes saturu. Darba mērķis ir izstrādāt tīmekļa vietnes stila ģenerēšanas prototipu, izpētot literatūru un esošos risinājumus, lai atrastu pieeju un rīkus, uz kuriem balstīt risinājuma un prototipa izstrādi. Darba rezultātā tika veikts literatūras apskats, esošo risinājumu izpēte un izstrādāts risinājums tīmekļa vietnes stila un izkārtojuma ģenerēšanai. Balstoties uz rasto risinājumu, tika izstrādāts sistēmas prototips, kas veic minētās funkcijas.

Development of an individual website is a complex process that requires resources, time and specific knowledge; available tools are not always able to provide unique and customized solutions. To reduce the necessary resources, a system concept that performs website style generation on the basis of website content is proposed. The aim of the Thesis is to develop a solution and prototype of website style generation through a literature review and a research of existing solutions in order to assess an approach and tools to use in the development process of the solution and prototype. As a result of this research, literature review and existing solutions were analyzed, and a solution for website style generation was developed. Based on the proposed solution, a prototype system that provides previously mentioned functions was developed.
Automatic website style generation
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa vietne; stils; izkārtojums; ģenerēšana; satura analīze