Darbinieku aizsardzības uzņēmumu pārejas gadījumā - Liepiņa, Irēna (Latvijas Universitāte, 2011)
Anotācija Darbinieku aizsardzība uzņēmuma pārejas gadījumā ir viena no aktuālākajām un sarežģītākajām tēmām nacionālajās, ES un starptautiskajās darba tiesībās. Uzņēmuma pārejas institūts pastiprina darba tiesību galveno mērķi - aizsargāt ekonomiski un personiski atkarīgos darbiniekus no darba devēja prettiesiskas rīcības uzņēmuma īpašnieka vai darba devēja maiņas gadījumā, kā arī veicina darba vietu saglabāšanu iepriekšējā kvalitātē. Darbinieku aizsardzības pamatnostādnes uzņēmuma pārejas gadījumā ir: 1) darba tiesību un pienākumu pāreja no viena uzņēmuma otram; 2) darba devēja prettiesisku uzteikuma aizliegums. Promocijas darbā izvirzītā hipotēze: darbinieku aizsardzības pamatnostādnes uzņēmuma pārejā visefektīvāk ir īstenojamas, pilnveidojot Pārejas direktīvas tvērumu un izveidojot attīstītu un koordinētu koplīgumu sistēmu nacionālā un globālā līmenī. Atslēgas vārdi: Uzņēmuma pāreja pamatnostādnes Pārejas direktīva elastdrošība koplīgums

Annotation Currently employees’ protection in event of transfer of undertakings is one of the most topical and complicated legal issues at national, European Union and International labour law level. Transfer of undertakings maintains the historical main aim of the labour law - to protect economically and personally dependent employees from illegal action of employer in event of change of employer or owner of the company. Transfer of undertakings is a legal instrument which promotes continuity of working places at least on the previous quality. Main pillars of employees’ protection in the event of transfer of undertakings are: 1) Transfer of labour rights and duties from one undertaking to another; 2) Prohibition of unfair dismissals linked with transfer of undertakings. Hypothesis of the promotion: the most effective way how to implement the pillars of employees’ protection in event of transfer of undertakings is to broaden the scope of the Transfer Directive (2001/23/EC) and to create developed and coordinated system of collective agreements at national, European and global level. Key words: Transfer of undertakings pillars Transfer Directive flexicurity collective agreement
Protection of Employees in Transfer of Undertakings
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Juridiskā zinātne; Tiesību zinātne