Latvijas autoceļu būves attīstība - Liepiņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „Latvijas autoceļu būves attīstība”, jo šī nozare attīstās jau no seniem laikiem, un tā vienmēr pastāvēs. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas autoceļu būves nozares attīstību, izanalizēt piecus nozares uzņēmumus un sniegt priekšlikumus autoceļu būves attīstībai. Lai sasniegtu mērķi tika izvirzīti uzdevumi: izpētīt autoceļu būves nozares attīstību Latvijā, saimnieciskās darbības analīzes būtību, vertikālās un finanšu analīzes koeficientu lomu; veikt pētāmo uzņēmumu analīzi un novērtēt attīstības tendences; apkopot pētījuma rezultātus un izstrādāt priekšlikumus nozares attīstībai. Autore secināja, ka autoceļu būves attīstībai svarīgākie jautājumi ir augsto izmaksu samazināšana un finansējuma trūkums. Darba apjoms 104 lapaspuses, tas satur 17 tabulas, 12 attēlus, 28 formulas un 19 pielikumus. Atslēgvārdi: ceļu būve, analīze, finanšu pārskats, SVID analīze.

Subject of Master's thesis is "Road building development in Latvia" because this industry is developing from ancient times, and it always will exist. The goal is to explore the Latvian road construction sector, analyze five companies in the sector and make proposals for the development of roads. To achieve the goal tasks were set to investigate the road construction sector in Latvia, economic activity analysis gist, role of vertical and financial analysis factors, analyze and evaluate future trends for selected companies, summarize the findings and create proposal for sector development. The author concluded that key points for the road construction are reduction of the high costs and lack of funding. Job volume is 104 pages and it contains 17 tables, 12 images, 28 formulas and 19 annexes. Keywords: road construction, analysis, financial statement, SWOT analysis.
Road building development in Latvia
Keywords: Ekonomika