Leļļu katalogu dizaina vizuālā stilistika - Vlasenko, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarba pētījumā tiek analizēta leļļu katalogu dizaina vizuālā stilistika. Pētījuma jautājums: “Kādas ir leļļu kolekciju katalogu dizaina vizuālās stilistikas īpatnības?” Lai atbildētu uz pētāmo jautājumu, diplomdarba gaitā tika izpētīta teorētiskā daļa par reklāmas katalogu vēsturi un to visizplatītākajiem veidiem, par to veidošanas un fotogrāfiju kvalitātes aspektiem, kā arī informācija par leļļu katalogiem. Radošā darba rezultātā tika sasniegts diplomdarba mērķis – tika izstrādāts dizains leļļu kolekcijas katalogam, kurā ir kvalitatīvi attēlota katra lelle ar tai atbilstošu informāciju. Lai to sasniegtu, tika izpētīti dažādi dizaina paraugi – leļļu izdevumi. Pēc tā analīzes tika veidoti secinājumi, kur tika noskaidrota leļļu katalogu dizaina stilistika.

The thesis analyses the visual stylistics of doll catalog design. The research question is what are the characteristics of the visual style of doll collection catalog design? To answer the research question, the theoretical part of the thesis was successfully researched, covering the history of advertising catalogs and their most common types, aspects of their creation and photo quality, as well as doll catalogs. As a result of the creative work, the goal of the thesis was achieved - a design for a doll collection catalog was developed, in which each doll is depicted in high quality with the corresponding information. To achieve this, various design samples - doll publications - were studied. After analyzing it, conclusions were drawn, where the stylistics of doll catalog design were clarified.
Visual stylistics of doll catalog design
Keywords: Mākslas zinātne; leļļu katalogs; katalogu dizains; kolekcija; tipografika; fotogrāfija