SMB servera implementācija - Niedra, Roberts (Latvijas Universitāte, 2012)
Kvalifikācijas darbā izstrādāts SMB tīkla protokola serveris, kas ļauj attālināti, caur tīklu, piekļūt datnēm, kā arī nodrošina veikt darbības ar tām – izveidošanu, lasīšanu, rakstīšanu un dzēšanu. SMB serveris sastāv no vairākām komponentēm – koplietotnēm, lietotājiem, un balstās uz SMB/CIFS un citiem tīkla protokoliem. Darbs izstrādāts C++ programmēšanas valodā ar iteratīvās pieejas modeli. Projekts paredzēts kā RouterOS - maršrutētāju operētājsistēmas - sastāvdaļa. Integrācija ar RouterOS nav aprakstīta.

The result of this qualification work is an SMB network protocol server which allows users to share files across a network and execute operations such as creating, reading, writing and deleting files and directories. SMB server consists of shares – folders that are accessible through network, users – which log on to shares, SMB/CIFS protocol which handles everything. C++ programming language is used for the implementation of the server. The iterative development model is used for development process management. This project is a part of RouterOS router operating system. Integration with the system is not included in this paper.
SMB server implementation
Keywords: Datorzinātne