Maksājumu vārtejas izstrāde un ieviešana mikroservisu arhitektūras bāzētā sistēmā - Mežajevs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2018)
E-komercijas risinājumi tiek nepārtraukti uzlaboti, izmantojot jaunākās tehnoloģiju tendences. Risinājumu projektēšana saskaņā ar mikroservisu arhitektūru ļauj veikt uzlabojumus, kas raksturīgi izkliedētām sistēmām. Bakalaura darba mērķis ir izveidot maksājumu vārtejas mikroservisa prototipu, ko varētu integrēt mikroservisu arhitektūras bāzētā e-komercijas platformā. Lai sasniegtu mērķi, darbā apskatīti maksājumu apstrādes un mikroservisu aspekti – maksājuma procesa norise, maksājumu datu drošība un mikroservisu komunikācijas veidi. Tāpat izvērtētas izmantojamās tehnoloģijas un aprakstīta prototipa realizācija. Darba rezultātā izstrādāts minētais mikroservisa prototips, kā arī klienta serviss, kas izmantots prototipa integrācijas un funkcionālajai testēšanai. Prototipu tālāk plānots attīstīt līdz produkcijas līmenim.

E-commerce solutions are continuously improved upon using latest technological trends. Designing solutions according to microservice architecture allows improving them in ways that distributed systems benefit from. The objective of the thesis is to build a prototype for a payment gateway microservice that could be integrated into microservice architecture based e-commerce platform. Payment process, payment data security and means of microservice communication are some of the aspects examined in order to achieve the objective. Evaluation of technologies and description of prototype implementation are also included. As a result the described prototype was developed, as well as a client service used for integration and functional testing of the prototype. It is planned to evolve the prototype until production matureness.
Development and implementation of a payment gateway into a microservice architecture based system
Keywords: Datorzinātne; maksājumu vārteja; mikroservisu arhitektūra; maksājumu karšu datu drošība; attālo procedūru izsaukumi; asinhronā ziņojumapmaiņa