Ž.P. Sartra un Abēra Kamī ietekme Mario Vargas Ljosa esejās - Gruzde, Ilze (Latvijas Universitāte, 2017)
Šī darba autore atbildēs uz jautājumu: “Kāda ir franču autoru Žana-Pola Sartra un Albēra Kamī ietekme Mario Vargas Ljosas esejās?” un pierādīs hipotēzi, kas Mario Vargas Ljosas esejas ir ietekmējušas nosaukto franču autoru idejas, stilistiskie paņēmieni un teikumu struktūrālā uzbūve. Darba mērķis ir atrast atbildi, kas pierādītu hipotēzi. Teorētiskās daļas uzdevumi ir: izpētīt Mario Vargas Ljosas literatūru, literaturas attīstības posmus, kā arī franču autoru Žana-Pola Sartra un Albēra Kamī esejas, izvēlēties kurās esejās sastopama šo autoru ietekme un kāda tā ir. Darba praktiskās daļas uzdevumi ir: eseju analīze, kurās sastopama vislielākā ietekme un izanalizēt šo franču autoru ietekmes iezīmes. Šis darbs ir svarīgs, tāpēc, ka Mario Vargas Ljosas esejas nav plaši pētītas.

This research will answer to the proposed question: “Which is the influence of French authors, Jean-Paul Sartre and Albert Camus in the essays of Mario Vargas Llosa?” and will approve the hypothesis that essays of Mario Vargas Llosa have been influenced by the ideas, stylistic techniques and the structure of phrases of French literature and the mentioned authors. The aim of this research is to find an answer that would prove the hypothesis. The tasks of the theoretical part of this research are: to investigate the literature of Mario Vargas Llosa, the periods of development of his work, also investigate the essays of French authors Jean-Paul Sartre and Albert Camus, chose the essays in which could be found the influence of those authors and what kind of influence it is. In the practical part the tasks are: analysis of the essays that contain the influence of French authors and analysis of the kind of influence. This work is important for the lack of researches on the essays of Mario Vargas Llosa.
The Influence of Jean Paul Sartre and Albert Camus in Essays of Mario Vargas Ljosa
Keywords: Valodniecība; Sarts; Kamī; esejas; ietekme; stils