Simbola notikums baznīcas liturģijā un dramatiskā teātra izrādē - Gross, Andris (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā tiek aplūkota simbolnotikuma rašanās, izmantojot P. Tilliha simbola rašanās nosacījumus un naratīvās teoloģijas atziņas, kā arī K. Staņislavska tēla radīšanas aktiermeistarības tehnikas paņēmienus, tiek aplūkota dramatiskā teātra izrāde un dievkalpojuma liturģija. Darba mērķis ir izpētīt simbolnotikuma piedzīvošanas norisi teātra izrādē un liturģijā. Atslēgvārdi: telpa, absolūtā iesaiste, naratīvs, stāsts, Staņislavska sistēma, teātra izrāde, liturģija, dievkalpojums.

At the master's thesis looks at the birth of symbolevent. By using P.Tillihs conditions of birth of symbol and the narrative theologies memories, as well as K.Stanislavski methods of dramatic techniques ways of creating characters, I examined a play of drama and a liturgic service. The thesis goal is to explore the act of experiencing symbolevent in theatre performance and liturgy. Keywords: space, ultimate concern, narrative, story, Stanislavski method, theatre performance, liturgy, service.
Symbolic event in liturgical service and theatre performance
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne