Redzes stimula ietekme uz skata fiksācijas stabilitāti bērniem un pieaugušajiem - Toloka, Daniela (Latvijas Universitāte, 2023)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 24 lapaspusēm. Tas satur 16 attēlus, 3 tabulas un 41 atsauce uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija novērtēt redzes fiksācijas stimulu ietekmi uz fiksācijas stabilitāti bērniem un pieaugušiem, izmantojot animētu un neanimētu redzes stimulu. Pētījuma piedalījās 378 skolas vecuma bērni un 30 pieaugušie vecumā no 18 līdz 23 gadiem, kuriem tika veikti mērījumi ar acu kustība pierakstu ierīci Tobii Pro Fusion. Dažādi fiksācijas stimuli var ietekmēt fiksācijas stabilitāti, gan bērniem, gan pieaugušiem.

The thesis is written in Latvian on 24 pages. It contains 16 figure, 3 table and 41 references to literature sources. The aim of the work was to evaluate the effect of fixation stimuli on fixation stability in children and adults using animated and non-animated visual stimuli. Participants were 378 school-aged children and 30 adults aged 18-23, who were measured with the eye movement recording device Tobii Pro Fusion. Different fixation stimuli can affect fixation stability, both in children and adults.
The Effect of Visual Stimulus on Gaze Fixation Stability in Children and Adults
Keywords: Fizika; fiksācijas stabilitāte; redzes stimuli; animēts fiksācijas stimuls; neanimēts fiksācijas stimuls