Datu pārraides protokoli autotransporta nozarē - Vijups, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir sniegt ieskatu autotransporta jomā plašāk pielietotajos datu pārraides standartos. Darbā apskatīti komunikāciju protokoli gan vieglo, gan smago automašīnu elektroniskajās sistēmās. Sniegts apraksts par automašīnās esošo elektronisko sistēmu savstarpējo komunikāciju, kā arī sniegts pārskats pa iespējām šo informāciju nolasīt un pielietot lielākās informācijas sistēmās.

The purpose of the Bachelor paper is to provide insight into the most widely used data transfer standards in the area of road transport. The paper deals with communication protocols for both light and heavy truck electronic systems. A description is given of the interconnection of electronic systems in cars, as well as an overview of the possibilities to read and use this information in the major information systems.
Data transfer protocols in road transport industry
Keywords: Datorzinātne; auto; komunikācija; informācijas; tīkli; protokoli