Apmierinātība ar attiecībām un piesaiste sievietēm laulībā un nereģistrētās atttiecībās - Grandāne, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai pastāv atšķirības un vai pastāv saistība apmierinātībai ar attiecībām un piesaistes stiliem starp sievietēm, kuras ir laulībā un kuras nav reģistrētās attiecības. No 106 pētījuma dalībniecēm vecumā no 20 – 52 gadiem, 54 respondentes, kuras ir laulībā un 52 respondentes, kuras nav reģistrējušas savas attiecības. Pētījuma rezultāti neuzrāda statistiski nozīmīgas atšķirības apmierinātībā ar attiecībām sievietēm, kuras ir laulībā un nereģistrētās attiecībās. Šādas atšķirības nav novērotas arī salīdzinot atbilstības konkrētam piesaistes stilam starp šīm divām sieviešu grupām. Pētījuma rezultātos tika novērota pozitīva korelācija starp atbilstību drošajai piesaistei un apmierinātību ar attiecībām sievietēm nereģistrētās attiecībās. Precēto sieviešu grupā vērojama statistiski nozīmīga negatīva korelācija starp atbilstību izvairīgi bailīgajai piesaistei un apmierinātību.

This research aims to evaluate whether there are differences in and correlations between satisfaction with relationships and attachment styles for women who are married and for women who are in unregistered relationships. From 106 research participants aged 20 to 52, 54 respondents were married, while 52 were in unregistered relationships. Research results do not show statistically significant differences in satisfaction with relationship between women who are married and women who are in unregistered relationships. These differences are also not observed when comparing attachment styles between these women groups. Results show that there is a positive statistically significant correlation between secure attachment and satisfaction with relationships for women in unregistered relationships. In married women group results show negative statistically significant correlation between fearful–avoidant attachment and satisfaction.
Women satisfaction with relationship and attachment in marriage and unregistered relationships
Keywords: Psiholoģija