Tritija uzkrāšanas Apvienotā Eiropas Tora vakuuma kameras sienu berilija materiālos - Igaune, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Tritija uzkrāšanās Apvienotā Eiropas Tora vakuuma kameras sienas berilija materiālos. Igaune I., zinātniskā vadītāja: Dr.ķīm. Pajuste E., Bakalaura darbs, 47 lappuses, 21 attēls, 8 tabulas, 51 literatūras avots. Latviešu valodā. Darbā optimizēta un pielietota metodika tritija sadalījuma noteikšanai JET vakuuma kameras berilija materiāliem, kā arī novērtētas virsmas un ķīmiskā sastāva izmaiņas tiešas plazmas un neitronu starojuma iedarbībā. Darbā izmantotas Skenējošo elektronu mikroskopijas, Dispersās enerģijas rentgenstaru spektroskopijas, šķīdināšanas metodes un radiometriskās metodes tritija mērījumiem – gāzu jonizācijas un scintilācijas metodes.

Tritium accumulation in Joint European Torus beryllium wall materials. Igaune I., scientific supervisor: Dr.chem. Pajuste E., Bachelor’s Theses, 47 pages, 21 figures, 8 tabs, 51 literature references. In Latvian. Experimental work included optimized and used methods for tritium distribution of JET vacuum chamber beryllium materials as well as the estimated surface and the chemical changes in the direct plasma and neutron radiation. Different methods have been used in this work – scanning electron microscopy, energy dispersive X-ray spectroscopy, dissolution and radiometric methods of tritium measurements – gas ionization and scintillation methods.
Tritium accumulation in Joint European Torus beryllium wall materials
Keywords: Ķīmija; KODOLSINTĒZES REAKTORS; APVIENOTAIS EIROPAS TORSS; BERILIJS; VIRSMAS STRUKTŪRA; PLAZMAS IEDARBĪBA