Brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem no daudzbērnu ģimenēm - Skrastiņa, Katrīna Anna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem no daudzbērnu ģimenēm” darba mērķis ir noskaidrot, kā daudzbērnu ģimenē augoši bērni ar pavadīt brīvo laiku pēc pašu vēlmes un kādā veidā notiek ģimenes locekļu interešu saskaņošana. Lai sasniegtu mērķi, darba autore izmantoja kvalitatīvās metodes – fokusa grupu diskusijas, interviju, kā arī vizuālās metodes. Pēc iegūto datu analīzes darba autore secina, ka brīvais laiks daudzbērnu ģimenēs ir aktuāla problēma. Lielākoties bērni savu brīvo laiku pavada interešu izglītības pulciņos un mājās. Liela nozīme ir tam, kā tiek pavadīts brīvais laiks, ir dzīvesvietai, atbalstam no malas, bērnu vecuma amplitūdai. Lai atrisinātu šīs problēmas, ir nepieciešams finansiāls, materiāls, psiholoģisks atbalsts no līdzcilvēkiem, valsts un pašvaldības.

Bachelors work "leisure options for children from large families" objective is to find out how children from large families spend their free time according to their own interests and how do members of family plan their time according to everyones interests. To reach this goal the author of this work used qualitative methods- interview and focus group discuss and visual methods. After analysing the data author came to conclusion that leisure options are a on-going problem in large families. Children spend their time mostly in after-school activities and at home. A huge effect on leisure options is given by the living location, help from outside and the age of children. To solve these problems families are in need of finansial, material and emotional support from friends, city council and even the country.
Leisure options for children from large families
Keywords: Socioloģija; daudzbērnu ģimenes; brīvais laiks; interešu izglītība; atpūta; izklaide