Skaistumkopšanas uzņēmuma izvede un potenciāla pieprasījuma prognozēšana. - Puncule, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs „Skaistumkopšanas uzņēmuma izveide un potenciālā pieprasījuma prognozēšana” izstrādāts ar mērķi, pamatojoties uz teorētiskajām zināšanām, kā arī uz Latvijas iedzīvotāju aptaujas un potenciālā uzņēmuma izveides analīzi un naudas plūsmas prognozi, izpētīt skaistumkopšanas salonu apmeklētāju ietekmējošos faktorus, izvēloties pakalpojumus, izpētīt, cik ienesīga ir uzņēmuma izveide skaistumkopšanas nozarē, tāpat arī izstrādāt priekšlikumus Latvijas Centrālai statistikas pārvaldei, Latvijas Republikas Ministru kabinetam, uzņēmējiem un patērētājiem, lai uzlabotu pakalpojumu kvalitāti, piedāvājumu. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā veikts uzņēmējdarbības jēdziena un vispārējs uzņēmuma izveides teorētiskais apskats. Otrajā nodaļā autore analizējusi skaistumkopšanas pakalpojumu klāstu un cenu, nodarbinātības līmeni skaistumkopšanas nozarē Latvijā. Trešajā daļā veikta Latvijas iedzīvotāju aptauja, analizēti iegūtie rezultāti un prognozēti trīs dažādu jaunatvērtu uzņēmumu pieprasījums naudas plūsma. Darba apjoms ir 77 lpp., tajā ir 10 attēli, 20 tabulas un 12 pielikumi. Izmantotās literatūras sarakstā ir 66 nosaukums.

The theme of the bachelor`s thesis is „Beauty business establishment and potential demand forecasting”. The aim of this bachelor`s thesis is based on theoretical knowledge, a research using questionnaire of Latvian rezidents and potential business venture analysis and cash flow forecast to explore tha factors, which influcence the beauty salon visitors in choosing the services, also to find out how profitable it is setting up a company in the beauty industry. Propose possible solutions for Central Statistical Bureau of Latvia, the Latvian Cabinet of Ministers, businessman and consumers to improve the quality of services offer. The bachelor thesis consists of three parts. In the first part a comprehesive theoretical overview of the concept of business and general business creation. In the second chapter, the author analyzes the beauty services and prices, the level of employment in the beauty industry in Latvia.In the third part questionnaire of Latvian resident was carried out, the results have been anayzed and author predicted three different newly opened beauty companies demand and cash flow. Bachelor`s thesis consist of 77 pages, which includes 10 pictures, 20 altables and 12 appendixes.
Beauty business establishment and potential demand forecasting.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbība; pieprasījuma prognozēšana; finansēšanas iespējas; skaistumkopšanas pakalpojumi; uzņēmuma izveide