Optiskās mākslas izteiksmes līdzekļu izmantošana vizuālās mākslas nodarbībās dažādās klašu grupās - Krišāne, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Vizuālajā mākslā precizitātei un rūpīgumam ir tik pat liela nozīme kā radošumam, par ko, diemzēl, bieži vien skolās tiek aizmirsts. Autore uzskata, ka skolās ir jāievieš vairāk uzdevumu precizitātes, rūpīguma un darbu izstrādes kvalitātes celšanai. Diplomdarba “Optiskās mākslas izteiksmes līdzekļu izmantošana vizuālās mākslas stundās dažādās klašu grupās” galvenais mērķis ir izpētīt optisko mākslu, tās izteiksmes līdzekļus un to izmantošanas iespējas vizuālās mākslas stundās, veicinot skolēnu spēju strādāt rūpīgāk, precīzāk un kvalitatīvāk. Diplomdarbs sastāv no ievada; iztirzājuma ar trim nodaļām; secinājumiem; nobeiguma un astoņiem pielikumiem.

Accuracy and precision are equally as important parts of Visual Art’s subject as creativity, unfortunately schools seem to have forgotten about it. The author of the thesis believes, that schools should introduce more exercises that raise accuracy, precision and quality of students’ artwork. The main aim of the Diploma thesis “Applying Optical Art Devices in Lessons of Visual Art in Various Grades” is to explore optical art, its means of expression and possibilites of applying it to practice in order to conduce students’ ability to work more carefully, precisely and qualitatively. Thesis consists of introduction; discussion in three chapters; findings; conclusions and eight annexes.
Applying Optical Art Devices in Lessons of Visual Art in Various Grades
Keywords: Pedagoģija; optiskā māksla; Munkera – Vaita ilūzija; precizitāte; rūpīgums; kvalitāte