Pusaudžu gadu pieredzes attēlojums Dž. D.Selindžera romānā "Uz kraujas rudzu laukā" un Deivida Mičela romānā "Melnā gulbja mauriņš" - Millere, Liene (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī bakalaura darba nosaukums ir „Pusaudžu gadu pieredzes attēlojums Dž.D.Selindžera romānā „Uz kraujas rudzu laukā” un Deivida Mičela romānā „Melnā gulbja mauriņš”. Teorētiskajā daļā šī darba autors apskata tādas šim bakalaura darbam nozīmīgas tēmas kā identitātes veidošanās teorija, pusaudžu attīstība, karš, seksualitātes un homoseksualitātes jautājums, vienaudžu spiediens un vardarbība pusaudžu vidu. Praktiskajā daļā ietverta abu romānu galveno varoņu analīze. Tā atspoguļo līdzīgo un atšķirīgo abos varoņos, vadoties pēc sekojošiem kritērijiem: savas identitātes apzināšanās, popularitātes vai nepopularitātes starp vienaudžiem ietekme uz personību un uzvedību, seksuālā pieredze un homoseksualitātes jautājumu, kā arī tādas galvenajiem varoņiem nozīmīgas tēmas kā karš, nāve, ticība, vainas apziņa un atbildības sajūta.

The title of this Bachelor Paper - “The Representation of the Experiences of Adolescence in J. D. Salinger's Novel The Catcher in the Rye and in David Mitchell's Novel Black Swan Green.”. In the theoretical part, the relevant topics to the theme of the paper are discussed, such as the theory of identity formation, the development of adolescents, the war, the issues of sexuality and homosexuality, peer pressure and violence among teenagers. The practical part contains the analysis of the protagonists and represents similarities and differences of two adolescents according to such aspects as a sense of identity, influence of one’s popularity or lack of popularity among peers on one’s personality and behavior, sexual experience and homosexuality, and such important issues as war, death, faith, guilt and responsibility.
The Representation of the Experience of Adolescence in J.D. Salinger's Novel "The Catcher in the Rye" and in David Mitchell's Novel "Black Swan Green"
Keywords: Filoloģija