Interjera izveides nosacījumi mūsdienu publiskajā bibliotēkā - Macius, Santa (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbā “Interjera izveides nosacījumi mūsdienu publiskajā bibliotēkā”, analizējot pieejamo literatūru, tiek apskatīta publisko bibliotēku vēsturiskā attīstība un to interjeru veidojošie telpas dizaina aspekti un faktori, kā arī mūsdienu publiskās bibliotēkas sociālā loma un nozīme sabiedrības dzīvē. Empīriskajā daļā tiek veikts salīdzinošais pētījums, analizējot publisko bibliotēku interjerus, to atbilstība lietotāju dažādības vajadzībām. Diplomdarba apjoms – 99 lpp., kurās iekļauts ievads, 4 nodaļas, 4 apakšnodaļas, literatūras saraksts ar 60 vienībām, 4 pielikumi. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera projekts Bulduru bibliotēkai atbilstoši mūsdienu publiskās bibliotēkas nosacījumiem.

The historical development of public libraries, place design aspects and elements, which shaped the interior, as well as social role and meaning in community's life of modern public library has been discussed in this bachelor thesis "Interior Design Requirements for Contemporary Public Library". There has been carried out the comparative study by analyzing interiors of public libraries, their conformity to diverse users needs in the empirical part. Amount of bachelor thesis - 99 pages, including an introduction, 4 chapters, 4 subdivisions, reference list of 60 entries, 4 appendices. Therefore, the interior design for the Bulduru public library has been developed in line with quality of contemporary public library in the creative part of this paper.
Interior design requirements for contemporary public library
Keywords: Mākslas zinātne; publiskā bibliotēka; interjera dizains; lietotājorientēta bibliotēka; public library; interior design