Zemā tipa kūdras fizikālo un ķīmisko īpašību izmaiņas purva attīstības gaitā - Krūmiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba mērķis bija rast sakarību starp kūdras fizikālo un ķīmisko īpašību izmaiņām zemā purva attīstības gaitā. Pētījumā analizētas trīs dažādu purvu zemā tipa kūdras fizikālās un ķīmiskās īpašības, pētīta to savstarpējā mijiedarbība un ietekme uz purva attīstību. Secinājums – smilts piejaukums kūdrā sekmē kalcija noturību, kas veicina labvēlīgus apstākļus veģetācijai un kūdras slāņu attīstībai. Maģistra darbs sastāv no 102 lpp., iekļauta 21 tab. un 44 att., darbam pievienoti 24 pielikumi. Atslēgvārdi: zemā tipa kūdra, kūdras fizikālie parametri, metālisko elementu akumulācija, ūdenstilpnes aizaugšana, karsēšanas zudumu metode.

The objective of this research was to find out correlations between peat physical and chemical properties of Fen development. In this research physical and chemical property of fen peat from three mires was analyzed. Their interaction and impact on the development of the mire has been studied. Conclusion – sand content in peat facilitate calcium persistence that contribute favorable conditions to vegetation and peat development. The Work consists of 102 pages, 21 tabs, 44 images and 24 annexes. Keywords: fen peat, physical characteristics of peat, accumulation of metallic elements, water body fill-in, loss on ignition.
Changes of physical and chemical properties of the fen peat during the development of mire
Keywords: Ģeoloģija