600. Starptautiskā revīzijas standarta atjauninājumi un to ietekme uz grupas finanšu pārskatu revīziju - Vīndedze, Unda (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba temats ir 600. Starptautiskā revīzijas standarta “Īpaši apsvērumi – grupas finanšu pārskata revīzija (tostarp komponentu revidentu darbs)” atjauninājumi un to ietekme uz grupas finanšu pārskatu revīziju. Darbā pētīta problēma, kas saistīta ar grūtībām nodrošināt revīzijas procesa efektivitāti un kvalitāti pēc 600. SRS atjauninājumu ieviešanas. Jaunās prasības būtiski ietekmē galvenā revidenta atbildību, komponentu riska novērtēšanu un komunikāciju grupas ietvaros. Darba mērķis ir pamatojoties uz SRS 600 atjauninājumu izpēti, analizēt tā jaunāko atjauninājumu ietekmi uz grupas finanšu pārskatu revīziju, identificēt ar atjauninātā standarta ieviešanu saistītos izaicinājumus un izstrādāt priekšlikumus standarta efektīvākai ieviešanai praksē. Autore, izpētot standartā veiktās izmaiņas, izstrādāja priekšlikumus standarta efektīvākais ieviešanai revīzijas praksē. Atslēgas vārdi: grupas revīzija, starptautiskie revīzijas standarti, SRS 600, galvenais revidents, riskos balstīta pieeja.

The topic of this bachelor’s thesis is the updates to International Standard on Auditing 600 “Special Considerations – Audits of Group Financial Statements (Including the Work of Component Auditors)” and their impact on group financial statement audits. he thesis investigates the problem related to the challenges in ensuring the effectiveness and quality of the audit process following the implementation of ISA 600 updates. The new requirements significantly affect the responsibilities of the group auditor, the approach to component risk assessment, and intra-group communication. The aim of the thesis is, based on the analysis of the ISA 600 updates, to assess the impact of the latest revision on the audit of group financial statements, identify the challenges related to the implementation of the updated standard, and develop proposals for its more effective application in practice. By examining the changes made to the standard, the author developed proposals for the more effective implementation of the standard in audit practice. Keywords: group audit, international auditing standards, ISA 600, group auditor, risk- based approach.
ISA 600 updates and their impact on the audit of group financial statements
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; grupas revīzija; starptautiskie revīzijas standarti; SRS 600; galvenais revidents; riskos balstīta pieeja.