Bioloģiskās lauksaimniecības attīstības perspektīvas Latvijā - Dambe, Diāna (Latvijas Universitāte, 2009)
Ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijā, bioloģiski ražotās un patērētās pārtikas apjomi pieaug. Iedzīvotāji izvēlas kvalitatīvāku un veselīgāku pārtiku. Bakalaura darbā ir analizēta bioloģiskās lauksaimniecības attīstība, bioloģiskā zemnieku saimniecība „Ķelmēni” un izpētīta bioloģiski ražotu produktu pārstrāde, realizācija un marķēšana. Darba mērķis: izvērtēt bioloģiskās lauksaimniecības pašreizējo situāciju valstī un uzņēmējdarbībā. Veicamie uzdevumi, lai sasniegtu darba mērķi: •raksturot bioloģiskās lauksaimniecības nozari; •analizēt bioloģiskās lauksaimniecības nozares attīstību; •izpētīt bioloģiski ražoto produktu pārstrādi, realizāciju un marķēšanu. • z/s „Ķelmēni” analīze. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām daļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta. Saturs ilustratīvi papildināts ar 15 tabulām un 13 attēliem. Rezultātā ir izpētīta pieejamā literatūra par bioloģisko lauksaimniecību un saimniekošanu. Izanalizēta bioloģiskās lauksaimniecības attīstība Eiropā un Latvijā. Praktiski izanalizēta bioloģiskā zemnieku saimniecību „Ķelmēni”. Izpētīta bioloģisko produktu pārstrāde un dažādu valstu ekoprodukts. Atslēgas vārdi Bioloģiskā lauksaimniecība, Ekoprodukts, z/s „Ķelmēni”.

According to current situation in Latvia, the amounts of organic produced and used food increase. Inhabitants choose more qualitative and healthy food. There has been analyzed development of organic farming, organic farm „Ķelmēni”, and explored processing, realization and marking of organic generated products. The bachelor’s objective is to evaluate current situation of organic farming in country and in entrepreneurship. In order to achieve the defined goals principal tasks were: •To describe field of organic farming; •To analyze development of field of organic farming; •To explore the processing, realization and marking of organic generated produkts; •To analyze farm „Ķelmēni”. The bachelor contains of introduction, four sections, conclusions and suggestions, used bibliography and 15 tables and 13 illustrations. There has been explored available literature about organic farming and management, analyzed development of organic farming in Europe and Latvia. In practical part there have been analyzed farm „Ķelmēni” and explored processing of organic farming and ecoproducts of different countries. Key concepts Organic farming, ecoproduct, farm „Ķelmēni”.
Development of the biological agriculture in Latvia
Keywords: Vadībzinātne