Sociālie tīkli un mājaslapa kā reklāmas instrumenti klientu piesaistei pēc zīmola maiņas ("Valdori" piemērs) - Heislere, Beatrise (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī bakalaura darba tēma ir “Sociālie tīkli un mājaslapa kā reklāmas instrumenti klientu piesaistei pēc zīmola maiņas (“Valdori” piemērs)”, darba pētnieciskie jautājumi ir – 1)kādi ir svarīgākie cēloņi un risinājumi, mainot zīmolu, to nebalstot uz veco; 2)ar kādām metodēm un caur kādiem kanāliem iespējams virzītu jaunu zīmolu īsā laikā sasniedzot dažus tūkstošus sekotāju; 3)vai pēc pusgada aktīvas komunikācijas veidošanas, izmantojot sociālos tīklus un mājaslapu kā reklāmas instrumentus klientu piesaistei, iespējams iegūt vismaz 30% atpazīstamību neatkarīgā auditorijā, kas izmanto sociālos medijus; 4)kā zīmola “Valdori” taktiskos risinājumus vērtē bakalaura darba respondenti aptaujas ietvaros? Darba mērķis ir uzzināt par konkrētā piemēra “Valdori” par zīmola maiņu un saistītajiem procesiem, kā arī noskaidrot, kāda ir patērētāju atgriezeniskā saite, kā sociālo tīklu lietošanas ieradumi. Galvenie uzdevumi darbā ir apkopot teoriju, veikt pētījumu (satura analīze, intervija un aptauja), apkopot iegūto informāciju un veikt secinājumus. Darba noslēgumā noskaidrots, kādi bijuši cēloņi un risinājumi zīmola maiņā un kāds ir respondentu vērtējums par zīmolu.

Topic of this bachelor is “Social Media and Home Page as Tools of Advertising for Engaging Clients After Re-Branding (Example of “Valdori”). Research questions are – 1)What are the main causes and solutions when re-branding and changing a brand when it is not based on the old one; 2)With what methods and through which channels it is possible to develop a new brand in a short period of time to engage few thousands of followers; 3)Is it possible to gain at least 30% of independent audience to know about a new brand within a half a year of creating dynamic communication content on social media and homepage as tools of advertising; 4)How respondents of bachelor’s survey evaluate tactical solutions of bran “Valdori”. The aim is to explore processes of re-branding “Valdori”, and to find out what is the feedback from consumers and what are their daily social media habits. Main tasks are to sum up theory, make research (content analysis, interview and survey), summarize gathered information and make conclusions. In final it has been established what where causes and solutions of re-branding and what is evaluation of the brand from respondents.
Social Media and Home Page as Tools of Advertising for Engaging Clients After Re-branding (Example of "Valdori")
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie tīkli; mājaslapa; sociālo tīklu lietotāju ieradumi; zīmols “Valdori; zīmola maiņa