Žurnālistikas kvalitāte: politisko viedokļu daudzveidība "900 sekundes" un "Rīta Panorāma" dienaskārtībā - Antāne, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Žurnālistikas kvalitāte: politisko viedokļu daudzveidība “900 sekundes” un “Rīta Panorāma” dienaskārtībā” pētījuma mērķis gūt apstiprinājumu politisko viedokļu daudzveidības nodrošināšanā divu skatītāko televīzijas kanālu ikrīta ziņu raidījumos. Darba teorētisko daļu veido sabiedriskā un komerciālā mediju skaidrojums, dienaskārtības noteikšanas teorija, politiskās komunikācijas teorija un žurnālistikas kvalitātes skaidrojums. Metodoloģijā aprakstīta aptauja, daļēji strukturēta intervija un kontentanalīze kā izmantotās pētniecības metodes empīriskajā daļā. Pētījumā secināts, ka komunikācijas plaisa starp medijiem un opozīcijas deputātiem pieaug, tomēr sabiedriskais medijs ir pierādījis, ka tas spēj nodrošināt politisko viedokļu daudzveidību.

The aim of the bachelor thesis "Quality of journalism: diversity of political opinions on the the agenda of "900 Seconds" and "Rīta Panorāma"" is to confirm the diversity of political opinions in the morning news programmes of the two most watched TV channels. The theoretical part of the work consists of an explanation of public and commercial media, agenda-setting theory, political communication and journalistic quality. The methodology describes a survey, a semi-structured interview and a content analysis as the research methods used in the empirical part. The study concludes that the communication gap between the media and opposition deputies is growing, but the public media have proven to be able to ensure a diversity of political views.
Quality of journalism: diversity of political opinions on the agenda of "900 sekundes" and "Rīta Panorāma"
Keywords: Komunikācijas zinātne; žurnālisti; politisko viedokļu daudzveidība; mediji; žurnālistika; politika