Latvijas komercbanku nerezidentu noguldījumu un kredītu analīze - Sidorova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba mērķis ir veikt Latvijas komercbanku nerezidentu noguldījumu un kreditēšanas analīzi. Darba gaitā autore izpētīja Latvijas komercbanku atkarību no ārvalstu kapitāla. Analīzei tiek izmantoti komercbanku vidēji rādītāji, tādējādi tiek izpētīta nozare kopumā. Balstoties uz nerezidentu noguldījumu un kreditēšanas analīzes rezultātiem, autore izpēta ar tiem saistītus riskus. Darbā izskatīti valūtas un likviditātes riski, kā arī tiek izpētīts noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas risks. Tai skaitā tiek izpētīta Latvijas Bankas likviditātes stresa testa rezultātu dinamika par 2008.-2012.gadiem. Balstoties uz iegūtiem analīzes rezultātiem, autore izstrādā priekšlikumus risku samazināšanai. Maģistra darba apjoms ir 94 lapas. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darbā ir iekļauti 47 attēli, 2 tabulas un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: Nerezidenti, noguldījumi, kredīti, riski, stresa testi.

The aim of the Master`s Thesis is to analyze Latvian commercial bank non-resident deposits and crediting. To achieve goal, author researched Latvian commercial bank dependence on foreign capital. Analysis is based on Latvian commercial bank average indexes, that ensure research of whole industry tendencies. Author has researched risks that are associated with non-resident deposits and crediting, currency and liquidity risk, as well as risk of anti - money laundering. Master`s Thesis also includes research of Latvian Bank liquidity stress test result dynamics from 2008 till 2012. Based on the obtaned results of the analysis, the author develops proposals for risk reduction. Master's thesis amounts to 94 pages. The thesis consists of three chapters and contains 47 figures, 2 tables and 4 appendices. Keywords: Non-residents, deposit, credit, risk, stress test.
Latvian commercial bank non-resident deposit and credit analysis
Keywords: Ekonomika