Latvijas komercbanku stabilitātes izpēte iekļaujoties euro zonā - Mozais, Rita (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats ir Latvijas komercbanku stabilitātes izpēte iekļaujoties euro zonā. Darba mērķis ir, kritiski izvērtējot Latvijas komercbanku darbības rādītājus, izdarīt secinājumus un uz to pamata sniegt priekšlikumus, kas varētu uzlabot Latvijas komercbanku stabilitāti. Galvenie darba uzdevumi ir, apkopojot literatūru, pētījumus, informāciju par izvēlēto tēmu, izpētīt banku sistēmas attīstību un iekļaušanos euro zonā, veikt komercbanku sistēmas kopējo darbības rādītāju analīzi Latvijā, kā arī individuālo rādītāju analīzi salīdzinot ar vienotā uzraudzības mehānisma dalībniecēm: Swedbank, SEB Banku un ABLV Bank. Darbā ir konstatēts, ka komercbankas kopumā ir labi kapitalizētas un, lai gan lielāko Latvijas komercbanku darbības rādītāji ir apmierinoši, tomēr ir vērojams problēmas atsevišķu banku rādītājos. Atslēgvārdi : banku stabilitāte, Bāzele 3, kapitāla pietiekamība, peļņa, ROA, ROE, likviditāte.

The topic of the Master’s thesis is Latvian commercial banks stability integrating in eurozone. The purpose of the work is critically evaluate the Latvian commercial banks performance indicators , make conclusions and work out a proposal that could improve the stability of Latvian commercial banks. The main tasks of this work are to research the Latvian banking system establishment, to analyze the overall performance indicators of the banking system and individual banking performance indicators compared to Single Supervision Mechanism members: Swedbank, SEB Bank and ABLV Bank. In the process of this research it has been established that commercial banks are generally well capitalized, although the majority of Latvian commercial performance has been satisfactory, but there has been problems in individual bank figures. Keywords: banking stability, the Basel 3, capital adequacy, earnings, ROA, ROE, liquidity.
Analysis of Latvian commercial banks stability integrating in eurozone
Keywords: Ekonomika; banku stabilitāte; Bāzele 3; kapitāla pietiekamība; peļņa; ROA ROE