Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas novēršana Eiropas Savienībā attiecībā uz neatkarīgo juridisko profesiju pārstāvjiem - Ritere, Anita (Latvijas Universitāte, 2020)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana un terorisma finansēšanas joma ir aktuāla gan starptautiskā līmenī, gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā, jo pieaugot globalizācijai pieaug arī iespējas līdzekļiem brīvi pārvietoties globālās finanšu sistēmas ietvaros. Trīsdesmit gadu laikā tā ir ievērojami attīstījusies un paplašinājusies. Vieni no šīs jomas atbildīgajiem subjektiem ir arī neatkarīgo juridisko profesiju pārstāvji, lai arī primāri tas ir attiecināts uz kredītiestādēm un finanšu institūcijām. Darbs aplūko šīs jomas attīstību un neatkarīgo juridisko profesiju lomu tajā ES ietvaros, identificējot problēmjautājumus, kurus vajadzētu risināt, turpinot to attīstīt un uzlabot.

Prevention of money laundering and terrorism financing is topical issue at the moment in international level and in Latvia, and European Union as the globalisation has improved the possibilities for assets to be transferred within the global financial system. In the last 30 years the regulation in this area has significantly developed and expanded. One of the subjects of the regulation are legal professionals even though the primary subjects of the regulation are credit and financial institutions. The research paper looks at the development of the regulation in the EU regarding legal professionals and identifies issues that should be addressed for future developments and improvements of the regulation.
Prevention of money laundering and terrorist financing in European Union in regards to independent legal professionals
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija; advokāti; priviliģēta informācija; FATF