SIA "Swedwood Latvija" saimnieciskās darbības analīze - Ponomarjovs, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „SIA „Swedwood Latvija” saimnieciskās darbības analīze”. Šāda tēma bakalaura darbam ir izvēlēta tāpēc, ka savlaicīga un detalizēta uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze un novērtēšana ir ļoti svarīga, lai varētu sekmīgi vadīt uzņēmumu un nodrošināt uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitātes palielināšanos nākotnē. Rūpniecībai, t.sk kokapstrādes nozares uzņēmumiem, ir ļoti nozīmīga loma Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Ekonomiskās krīzes apstākļos rūpnieciskās ražošanas uzņēmumu vidū konkurences cīņa ir ļoti nežēlīga, tāpēc bakalaura darbā, pamatojoties uz SIA „Swedwood Latvija” finanšu rādītāju analīzi, tiek veikta ražošanas uzņēmuma saimnieciskās darbības izvērtēšana un tā izdzīvošanas iespēju novērtēšana mūsdienu ekonomikas apstākļos. Darbā ir izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma SIA „Swedwood Latvija” finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba apjoms ir 77 lpp., tas satur 13 tabulas, 14 attēlus, 22 formulas, pievienoti 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: ražošana, finanšu situācija, analīze.

The Bachelor’s paper name is: The analysis of „Swedwood Latvija” Ltd. economic activity. The author has chosen this topic because well-timed and detailed evaluation of financial condition is necessarry to guarantee increase in efficiency of company’s economic activity in future. Industry enterprises, including woodworking companies, play a big role in the development of Latvian economy. Due to economic crisis, the competition between industry enterprises is very fierce, so according to „Swedwood Latvija” Ltd. financial ratio analysis, the author evaluates manufacturing company’s economic activity and it’s capability to survive in such economic conditions. The author has worked out proposals for improval of „Swedwood Latvija” Ltd. financial condition. The Bachelor’s paper is set out on 77 pages, containing 13 tables, 14 images and 22 formulas. 4 appendix is added. Key words: manufacturing, financial condition, analysis.
Analisys of "Swedwood Latvija" economic activity
Keywords: Ekonomika