Energoresursu izmantošanas stratēģija. - Kastanovskis, Renārs (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma – Energoresursu izmantošanas stratēģija. Bakalaura darba mērķis ir analizēt energoresursu izmantošanas stratēģijas, pētīt enerģētikas problēmas un nākotnes izmaiņas. Pētījuma jautājums : Ar kādām problēmām saskaras energosistēmas transformācija. Pētījuma uzdevumi atlasīt un analizēt problēmas, lai saprastu, kas kavē izmaiņas energosistēmā. Pētīt atjaunojamo energoresursu izmantošanas potenciālu nākamo 10 – 30 gadu periodā. Izpētīt problēmas, kas iespaido atjaunojamo energoresursu potenciālu. Izanalizējot aptauju darba autors nonāk pie secinājumiem un izrietot no tiem sniedz priekšlikumus par situācijas uzlabošanu. Pētījumā metode - literatūras, zinātnisko rakstu un citu avotu apkope, kvalitatīva statistisko datu analīze, gadījuma analīzi, aptauja. Pētījuma instruments

Bachelor's thesis topic - Energy resources utilization strategy. The aim of the bachelor's thesis is to analyze energy use strategies, to study energy problems and future changes. Question of the study : What are the problems of energy system transformation. The tasks of the research are to select and analyze problems in order to understand what hinders changes in the energy system. To study the potential of using renewable energy resources in the next 10-30 years. Research aspects affecting the potential of renewable energy. Method in the research - maintenance of literature, scientific articles and other sources, qualitative analysis of statistical data, case analysis, survey. Research tool
Strategy for the use of energy resources.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; energosistēma,; stratēģija; atjaunojamie energoresursi; izmaksas; pārveide