Sieviešu psiholoģiskā vientulība Teodora Fontānes romānā "Ženijas Traibeles kundze" un Gustava Flobēra romānā "Bovarī kundze" - Fogta, Zaiga (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis ir analizēt sieviešu psiholoģisko vientulību Teodora Fontānes darbā „ Ženijas Traibeles kundze” un Gustava Flobēra romānā „ Bovarī kundze”, kā arī sniegt nelielu ieskatu sieviešu emancipācijas pirmssākumos 19. gadsimta vidū. Bakalaura darbā ir sniegts īss raksturojums par ģimenes vēsturi, laulību koncepciju un „vientulību” literatūrā. Galvenā uzmanība pievērsta vientulības psiholoģiskajiem aspektiem un ceļu uz to, kā arī sieviešu cīņu par dzimumvienlīdzību.

The aim of the bachelor’s paper is to analyze women's psychological loneliness in the novel „ Ms Jenny Treibel ” by Theodor Fontane and in the novel „ Madame Bovary ” by Gustave Flaubert, and to provide a small insight into the beginning of women's emancipation in the 19. century as well. The bachelor's paper is a brief profile of the history of family, the concept of marriage and the "loneliness" in literature. It focuses on the psychological aspects of solitude, and the path to it, as well as women's struggle for gender equality.
Womans Psychological Loneless in "MS Jenny Treibel" by Theodor Fontane and "Madame Bovary" by Gustave Flaubert
Keywords: Vācu filoloģija