Mākslas galerijas un izstāžu pārvaldības sistēma - Doktere, Laima (Latvijas Universitāte, 2017)
Šis dokuments ir kvalifikācijas darba ietvaros izstrādātās Mākslas galerijas un izstāžu pārvaldības sistēmas projekta dokumentācija, kas sastāv no programmatūras prasību specifikācijas, datu bāzes projektējuma, ārējās saskarnes apraksta un projekta organizācijas apraksta. Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt datora lietojumprogrammu, kuras galvenais uzdevums ir atvieglot mākslas galeriju darbu un pārvaldību, un izstāžu organizēšanu, kā arī veicināt sadarbību starp mākslas darbu izplatītājiem un izstāžu organizatoriem. Lietotne papildus sniedz iespēju apkopot komerciālo un labdarības izstāžu komerciālos panākumus. Mākslas galeriju darbinieki lietotnei var pievienot galerijas telpas un to rezervācijas. Visi lietojumprogrammas lietotāji var pievienot sistēmai eksponātus un to autorus, kas palīdzētu kuratoru darbā, atvieglojot mākslas darbu izplatīšanu. Atvieglojot pieeju datiem par eksponātiem, to piedāvātājiem, kā arī informācijai par citām galerijas izstādēm, vieglāk paveicami kļūst izstāžu plānošanas un uzraudzīšanas darbi.

This document, developed for a qualification work is a project documentation for Art gallery and exhibition managment system. It consists of software requirements specification, database design, user interface design and organization of the project description. The aim of a qualification work is to develop a computer application, whose main task is to facilitate the work of an art gallery and it’s management, and organizing exhibitions, as well as to promote cooperation between the art dealers and exhibition organizers. In addition the application provides an opportunity to gather data about commercial and charity exhibition’s commercial success. Art gallery employees can add to the application gallery space and reservation. All applications users can add to the system exhibits and their authors, that curators case facilitate the dissemination of works of art. Easily available data on exhibits and vendors, as well as information on other exhibitions in galleries, makes exhibition planning and monitoring tasks easily manageable.
Art gallery and exhibition managment system
Keywords: Datorzinātne; Mākslas galerija; Izstāde; Eksponāts; IBM Notes; Domino Designer