Beršanas procesā pievienotā šķīdinātāja ietekme uz ftorafūra α- un β- formu savstarpējo fāžu pāreju - Kapace, Agnese (Latvijas Universitāte, 2012)
Beršanas procesā pievienotā šķīdinātāja ietekme uz ftorafūra α- un β- formu savstarpējo fāžu pāreju. Kapace A., zinātniskais vadītājs mag. ķīm. Bobrovs R. Bakalaura darbs, 36lapppuses, 13 attēli, 6 tabulas, 27 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tiek pētīta 20 dažādu šķīdinātāju ietekme uz ftorafūra α un β savstarpējo fāžu pāreju, vielu beržot bumbu dzirnavās. Izvērtēta relatīvā gaisa mitruma ietekme uz ftorafūra savstarpējo fāžu pāreju, izmantojot Karla Fišera titrēšanu noteikts ūdens daudzums izmantotajos šķīdinātājos. Polimorfo fāžu pārejas noteikšanai tiek izmantota pulverveida rentgendifraktometrijas metode. Fāžu attiecības aprēķināšanai tiek lietota individuālo refleksu laukumu metode. POLIMORFISMS, FĀŽU PĀREJA, ŠĶĪDINĀTĀJI, FTORAFŪRS, RENTGENDIRAKTOMETRIJA

Effect of added solvent on phase transition of ftorafur α- and β- forms during the grinding. Kapace A., scientific supervisor mag. chem. Bobrovs R. Bachelor work, 36 pages, 13 figures, 6 tables, 27 literature references, 2 appendixes. In Latvian. The paper describes the effect of 20 different solvents on tegafur α and β forms phase transition during the substance grinding in balls mills. Considered the relative air humidity effect on phase transition, determined water in used solvents by volumetric Karl Fischer method. Phase transition is carried out using X - ray diffractometry method and the phase ratio is calculated using individual reflex area method. POLYMORPHISM, PHASE TRANSITION, X-RAY DIFFRACTOMETRY, SOLVENTS, TEGAFUR
Effect of added solvent on phase transition of ftorafur α- and β- forms during the grinding
Keywords: Ķīmija