Iespēja izmantot Vācijas banku sistēmas īpašības, lai veiktu uzlabojumus Latvijas banku sistēmā - Makkare, Linda (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba nosaukums ir „Iespēja izmantot Vācijas banku sistēmas īpašības, lai veiktu uzlabojumus Latvijas banku sistēmā”. Diplomdarba mērķis ir izstrādāt priekšlikums, lai veiktu uzlabojumus Latvijas banku sistēmā, izmantojot Vācijas bankas sistēmas īpašības. Veicot Vācijas un Latvijas banku sistēmas analīzi, diplomdarba autors nonāca pie šādiem galvenajiem secinājumiem: 1.Vācijas banku sistēma ir unikāla un atšķirīga no visām citām banku sistēmām; 2.Latvijas banku sistēma vēl nav nostabilizējusies pēc 2008. gada notikumiem ar AS Parex banka; 3.līdz šim Latvijā vislielākā banka, Parex banka, ir kļuvusi Latvijai par „smagu nastu”; 4.arī nākotnē nevaram būt droši par stabilu Latvijas banku sistēmas darbību; 5.ir iespējams izmantot Vācijas bankas sistēmas īpašības, lai uzlabotu Latvijas banku sistēmu. Autora galvenais priekšlikums ir izmantot Vācijas banku sistēmas īpašības, lai uzlabotu Latvijas banku sistēmu – Latvijas banku sistēmā ieviest Būvniecības krājkases. Atslēgvārdi – banku sistēma Vācijā, banku sistēma Latvijā. Šo darbu var izmantot kā papildinošu mācību materiālu vidusskolu un augstskolu studenti, apgūstot makroekonomikas priekšmetu.

The name of diploma work is “Possibilities of using the characteristics of the German banking system to improve the Latvian banking system”. The target of diploma work is to make suggestions how to use characteristics of German banking system for to make betterments in Latvian banking system. Analyzing German and Latvian banking systems, the author of diploma work made conclusions, that: 1.German banking system is unique and is different of all other banking systems; 2.Latvian banking system is not yet stable after incident with JSC Parex banka, which happened in year 2008; 3.up to now the biggest Latvia’s bank, Parex banka, now is like a hard burden for Latvia; 4.also in the future we can not be sure, that Latvian banking system will be stabile; 5.it is possible to use German banking system characteristics for to make betterments in Latvian banking system; The main suggestion of diploma work author is to use German banking system characteristics for to make betterments in Latvian banking system – to have Bausparkassen also in Latvian banking system. Key words – German banking system, Latvian banking system. Students of high schools and universities can use this diploma work like a completing material in macroeconomics subject.
Possibilities of Using the Characteristics of the German Banking System to Improve the Latvian Banking System
Keywords: Ekonomika