Videomateriāla izmantošana sagatavotas diskusijas vadīšanā krievu valodas kā svešvalodas stundās vidusskolā - Pučkova, Irina (Latvijas Universitāte, 2012)
Irina Pučkova. Tēma – Videomateriāla izmantošana sagatavotas diskusijas vadīšanā krievu valodas kā svešvalodas stundās vidusskolā – Riga 2012. – 80 lpp. Darbs veltīts aktuālai tēmai kā vienai no inovāciju metodēm un mūsdienu metodiskajiem paņēmieniem (krievu valodas apmācībai) vecākajās vidusskolas klasēs. Darba mērķis – izveidot videomateriālus sagatavotas diskusijas vadīšanai, aprobēt tos un veikt pētījumu vecākajās klasēs. Darbā dots stratēģiju apraksts un videomateriāli svešvalodā, piedāvāti uzdevumi un vingrinājumi darbam ar tiem, kā arī metodiskās rekomendācijas to pielietojumam. Diskusija tiek aplūkota kā viena no prioritārām apmācības metodēm, bet videomateriālu izmantošana kā lielisks stimuls disputu un diskusiju vadīšanā, rosinot skolēnu runas prasmju attīstību. Atslēgas vārdi: autentiski videomateriāli, televīzijas raidījums, diskusija, runāšana, dialogs.

Author - Irina Puchkova. Theme – The Usage of VideoMaterials in Prepared Discussion at the Lesson of Russian as Foreign Language in the Secondary School – R?ga 2012. – 80 pp. This work covers usage of video materials as one of innovative methods f teaching russian language as foreign language in secondary school. The goal of the work is to provide a method to conduct discussion in class using video materials. Efficiency of proposed method has been proved by research conducted in secondary school. The work describes strategy of working with foreign language video materials, offers step-by-step tasks and excercises, practical recommendations regarding method application. Discussion in class is considered one of primary teaching methods. Usage of video materials can be a perfect stimulus for conversations and discussions facilitating development of speaking skills among students. Keywords: authentic video materials, video clips, TV show, discussion, speaking, dialog.
Usage of Video Materials in Managing the Prepared Discussion in the Lessons of Russian as a Foreign Language in the Secondary School
Keywords: Pedagoģija