Inovācijas procesa attīstības analīze Latvijā - Pipere, Inta (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbu „Inovācijas procesa attīstības analīze Latvijā” izstrādāja Inta Pipere. Mūsdienas mainīgās ekonomikas apstākļos, kad par primāro uzņēmuma konkurētspējas noteicošo faktoru ir kļuvusi firmas spēja ātri pielāgoties tirgus izmaiņām, inovācija kļūst par vienu no svarīgākajiem uzņēmuma attīstības sekmētājiem. Maģistra darba mērķis ir, balstoties uz teorētisko atziņu izpēti literatūrā, novērtēt Latvijas Nacionālo inovācijas sistēmu un tās attīstības pakāpi attiecībā pret pārējām ES dalībvalstīm un izpētīt un kritiski novērtēt inovācijas procesu farmācijā un izteikt priekšlikumus inovācijas tālākai attīstībai Latvijā. Pirmajā daļā ir izklāstīta teorētiskā informācija par inovācijas procesu. Otrajā daļā ir aplūkota Latvijas nacionālā inovācijas sistēma un inovācijas rādītāju novērtēšanas metožu rezultatīvie rādītāji Latvijā un ES.Trešajā daļā tiek apskatīta farmācijas nozare Latvijā. Atslēgas vārdi: inovācija, Nacionālā inovācijas sistēma, SVID, farmācija.

Master thesis “Analysis of innovation process development in Latvia” was made by Inta Pipere.In nowadays changing economics when company’s ability to adapt to market change has become the most important factor that determinates company’s competiveness innovation has become one of the most important promoters of business development. The research aim is based on theoretical knowledge to assess the Latvian National Innovation System and its development in relation to the rest of the EU and to explore and critically evaluate the innovation process in pharmaceutical industry and to make proposals for further development of innovation.The first part is about theoretical information about innovation. In the second part is examined National innovation system of Latvia, performance of innovation performance measurement techniques for Latvia and EU. The third part is about pharmaceutical industry in Latvia. Keywords: innovation, the National innovation system, SWOT, pharmacy.
Analysis of innovation process in Latvia
Keywords: Ekonomika