Rotaļa kā 2-3 gadīgu bērnu socializācijas veicinātāja - Dinka, Ilze (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba aktualitāti pamato rotaļlietas un rotaļa kā galvenā 2 – 3 gadus vecu bērnu aktivitāte un socializācijas sastāvdaļa. Ir svarīgi zināt, kādai ir jābūt 2 – 3 gadus vecu bērnu rotaļai un kādas rotaļlietas piemērotas šim vecumam, lai tās veicinātu viņu socializāciju. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi un atbildētu uz izvirzīto jautājumu, tika veikts teorētisks un praktisks pētījums, kurā piedalījās 20 ģimenes, kurās aug 2 - 3 gadus veci bērni. Bakalaura darbs izstrādāts pamatojoties uz teorētisko literatūru latviešu un angļu valodā, izmantoti 33 avoti, un tas sniedz ieskatu 2 - 3 gadus vecu bērnu socializācijas gaitā saistībā ar rotaļlietām kā socializācijas veicinātājām. Bakalaura darbs sastāv no 67 lappusēm, ievada, 4 nodaļām, 6 apakšnodaļām, nobeiguma, izmantotajiem avotiem un literatūras saraksta un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi: rotaļlieta, rotaļa, socializācija, mazbērns.

The actuality of bachelor`s work is based on proving toys and play as a main activity and a part of socialization of 2 - 3 years old children. It is important to know what kind of play and toys are suitable for a child in the age of 2 - 3, so they are contributing his socialization. To reach the target of bachelor work and to answer to the research question, there were a teoretical and practical search made where 20 families (where are growing 2 – 3 years old children) took a part. Bachelor work was based on the theoretical literature in Latvian and English, there were 33 ways used and show the 2 – 3 years old children way of socialization connecting to a toy as a contributing of socialization. Bachelor work consists of 67 pages, introduction, 4 chapters, 6 subchapters, conclusion, list of literature and addition. Keywords: toy, play, socialization, child.
A play as the promoter of 2-3 years old children’s socialization
Keywords: Pedagoģija