Savstarpējās cieņas audzināšana kristīgās mācības stundās - Grinberga, Gunta (Latvijas Universitāte, 2006)
Kopsavilkums: Diplomdarba pētnieciskais virziens ir saistīts ar savstarpējās cieņas audzināšanas iespējām kristīgās mācības stundās mācību un audzināšanas procesā. Darba mērķis: Analizēt holistiskas, teoloģiski pedagoģiskas audzināšanas iespējas mācību un audzināšanas procesā sākumskolas skolēnu, savstarpējā cieņā balstītu attiecību, veidošanā. Secinājumi: Mācot kristīgo mācību Bībelē pamatoti, atbilstoši vecumposmam, tiek sekmēta skolēnu savstarpējās cieņas audzināšana, tad, ja tiek ievērotas sākumskolas skolēnu attīstības īpatnība, pielietota individuālpsiholoģijā balstīta morālās audzināšanas metode, kura palīdz bērniem labāk ieaudzināt demokrātiskās vērtības un sagatavot viņus dzīvei daudzvalodīgā un multikulturālā Eiropā, un veicina savstarpējās cieņas audzināšanu mācību un audzināšanas procesā.

The research way of diploma paper is involving with possibilities of education of mutual respect in lessons of Christian teaching and in process of education. The aim of wore To analyze holistic, the theologically pedagogical education possibilities in formation of relation what are supported on mutual respect in process of education in primary school. Conclusions If we teach Christian education in the Bible grounded, accordingly the age of children, the education of mutual respect is promoted. If we wore considering on individuality of development of children in primary school and use moral education method grounded as individual psychology, what helps better to instill democratic values and to prepare children for life in multilingualistic and multicultural Europe. It promotes education of mutual respect and in educational process.
The inculcation of mutual respect during Christian education lessons
Keywords: Teoloģija - Pedagoģija