Personāla mainība, tās cēloņi un iespējamie risinājumi SIA “Jūrmalas slimnīca”. - Vilcāne, Mārīte (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba mērķis ir pētīt un uzzināt iespējamos personāla mainības iemeslus, iespējamos risinājumus pašvaldības kapitālsabiedrībā “Jūrmalas slimnīca”. Veicot pētījumu, darba autore secina, ka ir apzinājusi visus iespējamos personāla mainību ietekmējošos faktorus SIA “Jūrmalas slimnīca” un ka, neskatoties uz medicīnas nozarē valdošo spriedzi, uzņēmumā nepastāv nopietni draudi personāla mainībai. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, teorētiskās daļas, pētījuma rezultātu analīzes, secinājumiem, priekšlikumiem un viena pielikuma. Darba teorētiskajā daļā sniegts teorētiskās bāzes izklāsts par personāla mainību, tā aprēķināšanu un faktoriem, kas ietekmē personāla mainību. Kvalifikācijas darba mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi saistīti ar literatūras un informācijas avotu analīzi, anketas izstrādāšanu un telefoninterviju organizēšanu, kas nepieciešams, lai noteiktu kādi faktori ietekmē personāla mainību. Kvalifikācijas darba mērķa sasniegšanā pētījumam izmantota sekundāro datu analīze, telefonintervijas un anketēšana. Kvalifikācijas darbs rakstīts latviešu valodā un tā apjoms ir 47 lappuses.

The purpose of qualification work is to study and find possible reasons and solutions in the municipal company Jurmalas hospital. In performing the study, the author concludes that she has identified all possible causes that may affect staff turnover in SIA “Jurmalas slimnica’. Author also came to conclusion that despite the tense situation in medical sector there are no excessive threat to staff turnover in the company. The qualification work consists of introductory, theoretical part, analysis of results of study, conclusions, proposals and annex. The theoretical part of work provides an overview of the theoretical basis on staff variability, its calculation and factors affecting staff variability. The objectives for achieving the objectives of qualification work relate to the analysis of sources of literature and information, the drafting of a questionnaire and organization of telephone interviews, which are necessary to determine what factors affect staff turnover. For the purpose of the qualification work, the study uses secondary data analysis, telephone interviews and anketting. Four people were interviewed in telephone interviews. The qualification work is written in Latvian and the volume is 47 pages.
Staff turnover, it`s causes and possible solutions for SIA “Jūrmalas slimnīca”
Keywords: Sabiedrības vadība; Risinājumi; Koeficients; Faktori; Personāla; mainība