Projektu reģistrēšanas un vadības sistēma strukturētām organizācijām - Mālnieks, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2007)
Autoru kopdarbs ir pētījums par IT radīto iespēju izmantošanu pārvaldes problēmu risināšanā. Par šādu tehnoloģiju radīto iespēju izmantošanas jomu tiek izraudzīta pēdējā laikā īpaši aktuālā – projektu vadības nozare. Šī darba mērķis ir analizēt Latvijā vadošās projektu vadības un reģistrēšanas sistēmas, nolūkā rast rekomendācijas strukturētām organizācijām. Darbā tiek iezīmētas aplūkojamā jautājuma robežas, aktualitāte, mērķis, uzdevums un risināmo problēmu kopa. Apkopojot un pielietojot pētījuma ietvaros gūtās būtiskākās teorētiskās atziņas, tiek veikta sistēmu analīze. Pētījuma autori, balstoties uz darba sākumā atzīmētajām un uzskaitītajām teorētiskajām atziņām un praksē pastāvošo – vadošo projektu reģistrēšanas un vadības sistēmu analīzi, ir izanalizējuši divas organizācijas. Darba nobeigumā apkopoti secinājumi un rekomendācijas.

The research is devoted to analysis of solving administrative problems using IT options. The main point is put on such urgent discipline as project management. The objective of this paper work is to analyze the leading project registration and management systems in Latvia with a goal to find recommendations for structured organizations. In the paper work are described such things as framework of described subject – relevance, objectives, tasks and problems’ range. Furthermore by summarizing and using the most common theoretical cognitions on the topic in the framework of research is made analysis of systems. Two organizations have been analyzed by using these theoretical cognitions and cognitions gained from systems’ analysis. Summarization of conclusions and recommendations are shown at the end of the paper work.
Project Registration and Management System for Structured Organizations
Keywords: Vadībzinātne