Lettische Geistliche Lieder und Psalmen - Mancelis, Georgs; Manzel, Georg; Mancelius, Georgius (Georg Matth. Nöller, 1685)
Vidzemes luterāņu dziesmugrāmatas 5. izdevums. “Latviešu garīgās dziesmas un psalmi, kolektes un lūgšanas, kas visu gadu tiek lietotas kristīgās sanāksmēs mājās un baznīcās." Vidzemes luterāņu dziesmugrāmata. Vecajā ortogrāfijā. Fraktūra, Švābahas raksts, nedaudz antīkva. Virsrakstsi, dziesmu nosaukumi, norādes uz melodiju vācu valodā, vairāki dziesmu nosaukumi latīņu valodā. Bibliogrāfiski aprakstīts: Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 / Nr. 54 .
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Garīgās dziesmas; Luterāņu baznīca. Himnas un dziesmas. Agrīnie darbi līdz 1800; Psalmu grāmatas. Latvija. Agrīnie darbi līdz 1800; Psalmi (mūzika); Seniespiedumi - 17. gs.; Reliģiskā literatūra - 17. gs.; Reliģiskās himnas un dziesmas, latviešu; Dziesmu grāmatas