Strukturālo vienādojumu modelēšana un tās pielietojums uzņēmējdarbības nodoma analīzē - Vilunas, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2025)
Darbs ir veltīts strukturālo vienādojumu modelēšanai (SEM), empīriskās ticamības (EL) novērtētāja implementācijai tajā, kā arī uzņēmējdarbības nodomam. Darbā ir aplūkota teorija saistīta ar SEM un EL, implementēts EL novērtētājs SEM un salīdzināts ar citiem novērtētājiem, kā arī veikta uzņēmējdarbības nodoma datu kopas analīze ar SEM, lai veiktu secinājumus par uzņēmējdarbības darbnīcu ietekmi uz uzņēmējdarbības nodomu.

This work is dedicated to structural equation modeling (SEM), implementation of empirical likelihood (EL) estimator in SEM and entrepreneurship intention. In this work, theory about SEM and EL is reviewed, EL estimator is implemented in SEM and compared to other estimators and entrepreneurship intention dataset is analyzed using SEM, in order to make inference about effect of entrepreneurship workshops to entrepreneurial intention.
Structural equation modeling and its application to analysis of entrepreneurial intention
Keywords: Matemātika; strukturālo vienādojumu modelēšana; empīriskā ticamība; hipotēžu pārbaude; uzņēmējdarbības nodoms; uzņēmējdarbības darbnīcas