Sarunvalodas leksiski semantisko un komunikatīvo īpašību realizācija interneta komunikācijas sfērā - Filipova, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir veltīts interneta komunikācijas leksiski semantisko un komunikatīvo īpašību izpētei, kā arī sarunvalodas pazīmju atklāšanai šajā saskarsmes sfērā. Darba mērķis ir izpētīt interneta komunikācijas tekstu atlases stilistiskās īpašības. Autors ar deskriptīvās analīzes palīdzību demonstrē tekstu komunikatīvās īpašības un to kreativitāti, kā arī veic stilistisko analīzi sarunvalodas leksiski semantisko pazīmju atklāšanai tekstos. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā tiek izklāstīti pamata teorētiskie jautājumi, kas nepieciešami pētījuma veikšanai. Otrajā daļā ir analītisks apraksts, kur secīgi tiek realizēti darba uzdevumi. Pētījums var ieinteresēt filologus, kas nodarbojas ar līdzīgām problēmām, un visus lasītājus, kam šis jautājums nav vienaldzīgs.

The paper is devoted to the study of lexico-semantic and communicative features of internet communication and the exposure of informal speech peculiarities in this sphere of communication. The aim of the paper is to research stylistic features of the selection of texts which belong to internet communication. For analyzing texts the author uses a stylistic method to detect the lexico-semantic features of informal speech and a descriptive method to demonstrate the communicative features and a creative aspect. The paper consists of two parts. In the first part there are expounded the basic theoretical questions which are necessary for the research. In the second part there is an analytical description where all the formulated tasks of the paper are gradually implemented. This research can be of interest to philologists who study similar problems and to all people who are concerned with this question.
Realization of Lexico-Semantic and Communicative Features of Informal Speech in the Sphere of Internet Communication
Keywords: Krievu filoloģija