Projekts: Uzņēmuma SIA "BrainOn" dibināšana - Puriņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba „Projekts: uzņēmuma SIA „BrainOn” dibināšana” autors ir Kristaps Puriņš. Šis darbs tiek veidots ar mērķi izstrādāt biznesa plānu kas atspoguļo uzņēmuma SIA „BrainOn” veidošanu un visas nepieciešamās darbības kuras ir saistītas ar uzņēmuma dibināšanu.Projekts ir izstrādāts, tā ka to ir reāli iespējams realizēt. Autors savos veiktajos aprēķinos un izveidotajos attēlos izmantos informāciju par 3 – 5 gadiem, kas iegūti no www.csb.gov.lv, ar izņēmumiem kad informācija ir pieejama tikai par diviem gadiem.Uzņēmums SIA „BrainOn” nodarbosies ar erudīcijas spēļu organizēšanu un vadīšanu.Autora sniegtie pakalpojumi būs pieejami visu dzimumu un vecumu patērētājiem, tomēr autors ir arī nospraudis savu mērķauditoriju kas ir cilvēki ar augstāko izglītību vecumā no 22-60 gadiem.Autora izstrādātajam uzņēmumam būs izstrādātas 8 kārtas, un katrā kārtā būs 9 jautājumi uz kuriem būs jāatbild spēles dalībniekiem. Spēļu organizēšanas un vadīšanas vieta tiek plānota Mūkusalas iela 3, Rīgā, kur Latvijas Nacionālās Bibliotēkas telpās atrodas restorāns „Klīversala” zināms arī kā „Gaismas Pils Restorāns”.Lai uzņēmums spētu pilnībā funkcionēt būs nepieciešams nodarbināt divus cilvēkus uzņēmumā.Izstrādājot projektu autors nonāca pie slēdziena ka autora izstrādātais uzņēmums tiks veidots kā mazkapitāla SIA. Šāds lēmums tika pieņemts jo SIA dibināšanas izmaksas ir samazinātas. Uzņēmumam SIA „BrainOn” būs viens īpašnieks, valdes priekšsēdētājs kuram piederēs visas sabiedrības kapitāldaļas kurš uzņēmumā ieguldīs 2795 EUR. Uzņēmuma īpašnieks būs fiziska persona.Uzņēmums plāno piesaistīt ārējo finansējumu 1000 EUR apmērā, no privāta aizdevēja. Pēc NACE 2.red klasifikācijas uzņēmums ietilpst zem māksla, izklaide un atpūta.Pēc finanšu aprēķiniem autors secināja ka uzņēmums ir peļņu nesošs un pēc autora prognozēm uzņēmums trešajā gadā jau būs sevi atmaksājis un sāks strādāt ar peļņu.Darbs tiek izstrādāts izmantojot jaunākos pieejamos nozares datus. Aprēķinos izmantotās summas tiek izmantotas ieskaitot PVN.

Master thesis „Project establishing „BrainOn” LTD” author is Kristaps Puriņš. This thesis is created with purpose to make business plan which represents company LTD “BrainOn” creation and all required actions which are necessary regarding foundation of the company. The Author will in his calculations and inserted pictures will gather information for 3-5 years which will be gathered from www.csb.gov.lv with exceptions where the information was available for only two years. Company LTD “BrainOn” will organize and lead erudition games. Authors provided service will be available for all genre and age consumers, however author have chosen his targeted audience which is people with highest education and from age 22-60.Authors made companies games would have 8 stages and in each stage will be 9 questions on which participants will need to give answers, those stage names will be: Random stage, Sports stage, Visual stage, Stage with conclusion, Minus stage, Video stage, participant stage and Audio stage. Game organization and management is planned in Mukusalas street 3, Riga, where in Latvian National Library is restaurant called “Kliversala” also known as “Light Castle Restaurant”. To be sure that company is functioning completely it would be necessary to hire 2 persons. During development of the project author came to conclusion that this company will be made as low capital LTD. Company LTD “BrainOn” will have one owner, managing director who will own all LTD capital shares and will invest in company 2795 EUR. Companies owner will be a private individual. Company is planning to involve investment from outside in amount of 1000 EUR, from private lender and it is planned to return it in time of 1 year. After NACE 2. red classification company belongs to art, entertainment and leisure section. After finance calculations author concludes that companies is capable of having profit and authors prognoses is that after 3 years all invested money will be returned and will start to work with profit. This master thesis is created by using most recent available market and industry data and calculations were made including the VAT.
Project: "BrainOn" LTD Establishing
Keywords: Finanses un kredīts; Erudīcijas spēles; Maģistra darbs; Uzņēmuma dibināšana; Mazkapitāla SIA